HTML

Állatfarm

Az élet, a világmindenség meg minden - Orvelli nézőpontból.

Friss topikok

  • htmm: Állj, a bliccelő nem bűnöző, a késelő cigány pedig igen, mégis inkább a bliccelőn háborodnak fel. ... (2008.03.20. 09:03) Kettős mérce vagy mi?
  • Gabiszonszan: Tehát durván az 1/3-át kapod a fizetésednek. Ahhoz képest még jó arány is. Gondolj bele: a lakossá... (2008.02.28. 22:01) Kinek dolgozom?
  • dev.null: Bocs, hogy most reagálok, de egész meglepődtem, hogy van komment. Tomi: Most valóben bp-n élek, d... (2008.02.17. 23:41) vasutasokról

Linkblog

Váljatok békávé

2008.04.06. 19:43 :: dev.null

Ismét értetlenül állok a sztrájk előtt. Vasutas sztrájkot nem részletezném, mocskos büdös köcsög graskó vagy hogy hívják a sötét barmát. Szüntessék meg a picsába a MÁV-ot, adják magánkézbe az egészet úgy ahogy van, lásd GYSEV, ott nincs sztrájk, nyereség van, és ugyanazt csinálja mint a MÁV.

Most a BKV szakszervezetet nem értem. Az eredeti szünyögés jogos volt, 300 fős leépítés, vonal megszüntetés, mindezt kérdés nélkül. Tökigazuk van.

Viszont a BKV korrekt ajánlatot tett: lemond a 300 fõs létszámleépítésrõl, és ígéretet tesz a csõdközeli helyzetben lévõ BKV finanszírozási gondjainak megoldására, cserébe viszont augusztus 31-ig sztrájkmoratóriumra kötelezné a dolgozókat. Ha a finanszírozási gondok megoldódnak, akkor a szakszervezeteknek 2010 december 31-ig tartaniuk kellene tartani magukat a moratóriumhoz. Ezt a szakszervezetek nem fogadták el.

Ez korrekt válasz, ami alapján a sztrájkot le kellett volna fújni, és leülni az asztalok mellé rágózni. De nem, megtartják. Az, hogy én hogy jutod el dolgozni és mennyiért, vagy ha szabit veszek ki az mibe kerül, a kutyát nem érdekni. Bringám nincs, mert kis lakás nincs hol tartani, gyalog meg órákig tart átkutyagolni a város másik végébe. Egy fél napos leállás, és még mindig nem lehet tudni mi fog járni és mi nem, valószínűleg semmi, az minden csak nem figyelmeztető sztájk. Emellett törvényellenes is, mert a minimális szolgáltatás az ugye sehol.

Sokan írják fórumokon, ez értem is van. Hát nem, az, hogy egy több milliós várost megbénítanak fél napra nem indokolható semmivel, ez nem figyelmeztető sztrájk, ez zsarolás. Ha 2 órára szünet, az figyelmeztetés. Fél nap elfogadhatatlan.

Tököm televan, hogy bizonyos cégek dolgozói sztrájkolgatnak ezzel halálra szopatva több százezer más dolgozót. Már bocsánat, én is ebben a szar országban élek, mégsem sztrájkolgatok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allatfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr62414000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása