HTML

Állatfarm

Az élet, a világmindenség meg minden - Orvelli nézőpontból.

Friss topikok

  • htmm: Állj, a bliccelő nem bűnöző, a késelő cigány pedig igen, mégis inkább a bliccelőn háborodnak fel. ... (2008.03.20. 09:03) Kettős mérce vagy mi?
  • Gabiszonszan: Tehát durván az 1/3-át kapod a fizetésednek. Ahhoz képest még jó arány is. Gondolj bele: a lakossá... (2008.02.28. 22:01) Kinek dolgozom?
  • dev.null: Bocs, hogy most reagálok, de egész meglepődtem, hogy van komment. Tomi: Most valóben bp-n élek, d... (2008.02.17. 23:41) vasutasokról

Linkblog

fordított gondolkozás

2008.02.07. 08:34 :: dev.null

A költségvetési mozgástér azonban abban az értelemben szűkös, hogy a konvergenciaprogramban vállalt hiánypálya betartásához ekkorát vagy ennél nagyobbat nem lehet kiengedni adóoldalon úgy, hogy közben a kiadásokhoz nem nyúl a kormány. Csak akkor lehetne több százmilliárdról beszélni a deficitpálya veszélyeztetése nélkül, ha a kiadásokat is érdemben csökkentené az állam. Ez azonban nehezebb és politikailag kockázatosabb manőver, mint az adórendszerben ezt-azt csinálni.

Indexen írták. Ez a baj az országgal. Mert mit is ír valójában? Hogy aszongya inkább az adóval játszunk -lefordítva, a kisembert szopatjuk továbbiakban- minthogy a kiadásokat csökkentsük -lefordítva: nehogymár nekem kelljen spórolni - mondja a politikai elit-

Az a szégyen, hogy ez így le is íródik. Fel sem merül, hogy kiadást kéne csökkenteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://allatfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr82329001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása