HTML

Állatfarm

Az élet, a világmindenség meg minden - Orvelli nézőpontból.

Friss topikok

  • htmm: Állj, a bliccelő nem bűnöző, a késelő cigány pedig igen, mégis inkább a bliccelőn háborodnak fel. ... (2008.03.20. 09:03) Kettős mérce vagy mi?
  • Gabiszonszan: Tehát durván az 1/3-át kapod a fizetésednek. Ahhoz képest még jó arány is. Gondolj bele: a lakossá... (2008.02.28. 22:01) Kinek dolgozom?
  • dev.null: Bocs, hogy most reagálok, de egész meglepődtem, hogy van komment. Tomi: Most valóben bp-n élek, d... (2008.02.17. 23:41) vasutasokról

Linkblog

Kettős mérce vagy mi?

2008.03.13. 08:45 :: dev.null

Tegnap olvastam egy blogot, ahol azt panaszolta valaki, hogy az ellenőrök rángattak egy bliccelőt, és ez milyen felháborító. Aztán a fórumában persze jókat orkozott mindenki, meg felháborodott.

Namost elmondanám a saját nézetemet. Furcsa mód engem még soha nem rángattak, pedig én sem vagyok ez izomállat. Ellenben van bérletem, hoppá!
Lassan minden metróállomáson orkok felügyelik a bejutást, és ennek örülök. Azért, mert örvendetesen csökkent a bűzlő homlessek száma a metrón, akik miatt az ember inkább átszált egy másik kocsiba, vagy épp a tiszta ruhám lett dögletesen bűzös, mert előtte egy ilyen ült ott. És a bejutás sem lett lassabb, szépet mindenki megszokta, hogy ott álnak, úgyhogy előre előveszem én is a bérletet, az orra alá dugom. 20-ból 19 esetben nem is kell lassítani, tehát egyáltalán nem kellemetlen.

Azok a drága honfitársak, aki meg a bliccelők jogait habzó szájjal emlegetik (nem érhet hozzám, nem állhatja el az utam, stb) azt felejtik el, hogy az a sokmilliárd amit a BKV-ba tol az állam, adópénz amit te, meg én fizetünk, és azért (is) mert a bliccelők miatt nincs elég bevétel. Tehát a bliccelő a te pénzeden utazik, még mindig védeni akarod?

Egyébként is, nem kötelező a BKV használata. Lehet járni bicajjal, gyalog. De tegyük fel lenne egy buszod, amivel szállítasz. Gázolaj, javítást, fizetésed miegymás. És amikor azt akarod, hogy az utas fizessen ezért, Ő a jogaira hivatkozva felszáll és ingyen utazik, ekkor is Ő a szegény ember és az a geci aki számonkéri? Ugye, ugye.

Az a baj, hogy ebben az országban a bűnözőknek több a joga, mint az őket számonkérőknek, legyen az bíróság, rendőrség vagy épp BKV ellenőr. És amíg a társadalom nem ítéli el egységesen a bliccelőket - ergó a bűnözők mellé áll - akkor mijogon rójjuk fel a rendőrnek, hogy semmit sem tesznek a bűnözőkkel?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://allatfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr36378882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

htmm · http://htmmblog.enba.hu/ 2008.03.20. 09:03:03

Állj, a bliccelő nem bűnöző, a késelő cigány pedig igen, mégis inkább a bliccelőn háborodnak fel. De miért?
Amellett az ellenőr tényleg ne rángasson. Tanuljon meg köszönni és akkor lehet, hogy nem fogja mindenki utálni.
És ha az állam fizet, a bliccelő is fizet. Meg te is. Azért ennyire nem egyértelmű ez, de tény, hogy bliccelni sem szép dolog. De más, hogy veszélyeztetik a testi épségemet (a rángatást annak veszem és védekezni fogok) 270 vagy mennyi forintért. Az teljesen korrekt, hogy nem engednek be, ha nincs jegyem. De ha ki nem engednek, az a személyi szabadság korlátozása.
süti beállítások módosítása