HTML

Állatfarm

Az élet, a világmindenség meg minden - Orvelli nézőpontból.

Friss topikok

  • htmm: Állj, a bliccelő nem bűnöző, a késelő cigány pedig igen, mégis inkább a bliccelőn háborodnak fel. ... (2008.03.20. 09:03) Kettős mérce vagy mi?
  • Gabiszonszan: Tehát durván az 1/3-át kapod a fizetésednek. Ahhoz képest még jó arány is. Gondolj bele: a lakossá... (2008.02.28. 22:01) Kinek dolgozom?
  • dev.null: Bocs, hogy most reagálok, de egész meglepődtem, hogy van komment. Tomi: Most valóben bp-n élek, d... (2008.02.17. 23:41) vasutasokról

Linkblog

Hol a hülyeségünk határa?

2008.04.10. 18:32 :: dev.null

Újabb népszavazás lesz, 500.000-ből csak találnak már 200.000 jó aláírást. 4 milliárd forint, ha spórolunk 3.5 milliárd. 2 idióta barom miatt. Most arról kár beszélni, hogy mi értelme az egésznek, mert nemsokára úgyis mindenki rá fog jönni. Csak eszembe jutott a hétfői sztrájk, ami jövő héten megismétlődik.
Az egész spórolós, leépítős mizériával a BKV 2 milliárdot akar spórolni. Ez a hülyeség négybe kerül, ahogy az előző is.

Albert Zsolt és Zsoltné. Ti egy kicseszett nagy seggfejek vagytok !

Remélem BKV-vel jártok...

Szólj hozzá! · 1 trackback

Váljatok békávé

2008.04.06. 19:43 :: dev.null

Ismét értetlenül állok a sztrájk előtt. Vasutas sztrájkot nem részletezném, mocskos büdös köcsög graskó vagy hogy hívják a sötét barmát. Szüntessék meg a picsába a MÁV-ot, adják magánkézbe az egészet úgy ahogy van, lásd GYSEV, ott nincs sztrájk, nyereség van, és ugyanazt csinálja mint a MÁV.

Most a BKV szakszervezetet nem értem. Az eredeti szünyögés jogos volt, 300 fős leépítés, vonal megszüntetés, mindezt kérdés nélkül. Tökigazuk van.

Viszont a BKV korrekt ajánlatot tett: lemond a 300 fõs létszámleépítésrõl, és ígéretet tesz a csõdközeli helyzetben lévõ BKV finanszírozási gondjainak megoldására, cserébe viszont augusztus 31-ig sztrájkmoratóriumra kötelezné a dolgozókat. Ha a finanszírozási gondok megoldódnak, akkor a szakszervezeteknek 2010 december 31-ig tartaniuk kellene tartani magukat a moratóriumhoz. Ezt a szakszervezetek nem fogadták el.

Ez korrekt válasz, ami alapján a sztrájkot le kellett volna fújni, és leülni az asztalok mellé rágózni. De nem, megtartják. Az, hogy én hogy jutod el dolgozni és mennyiért, vagy ha szabit veszek ki az mibe kerül, a kutyát nem érdekni. Bringám nincs, mert kis lakás nincs hol tartani, gyalog meg órákig tart átkutyagolni a város másik végébe. Egy fél napos leállás, és még mindig nem lehet tudni mi fog járni és mi nem, valószínűleg semmi, az minden csak nem figyelmeztető sztájk. Emellett törvényellenes is, mert a minimális szolgáltatás az ugye sehol.

Sokan írják fórumokon, ez értem is van. Hát nem, az, hogy egy több milliós várost megbénítanak fél napra nem indokolható semmivel, ez nem figyelmeztető sztrájk, ez zsarolás. Ha 2 órára szünet, az figyelmeztetés. Fél nap elfogadhatatlan.

Tököm televan, hogy bizonyos cégek dolgozói sztrájkolgatnak ezzel halálra szopatva több százezer más dolgozót. Már bocsánat, én is ebben a szar országban élek, mégsem sztrájkolgatok!

Szólj hozzá!

Kettős mérce vagy mi?

2008.03.13. 08:45 :: dev.null

Tegnap olvastam egy blogot, ahol azt panaszolta valaki, hogy az ellenőrök rángattak egy bliccelőt, és ez milyen felháborító. Aztán a fórumában persze jókat orkozott mindenki, meg felháborodott.

Namost elmondanám a saját nézetemet. Furcsa mód engem még soha nem rángattak, pedig én sem vagyok ez izomállat. Ellenben van bérletem, hoppá!
Lassan minden metróállomáson orkok felügyelik a bejutást, és ennek örülök. Azért, mert örvendetesen csökkent a bűzlő homlessek száma a metrón, akik miatt az ember inkább átszált egy másik kocsiba, vagy épp a tiszta ruhám lett dögletesen bűzös, mert előtte egy ilyen ült ott. És a bejutás sem lett lassabb, szépet mindenki megszokta, hogy ott álnak, úgyhogy előre előveszem én is a bérletet, az orra alá dugom. 20-ból 19 esetben nem is kell lassítani, tehát egyáltalán nem kellemetlen.

Azok a drága honfitársak, aki meg a bliccelők jogait habzó szájjal emlegetik (nem érhet hozzám, nem állhatja el az utam, stb) azt felejtik el, hogy az a sokmilliárd amit a BKV-ba tol az állam, adópénz amit te, meg én fizetünk, és azért (is) mert a bliccelők miatt nincs elég bevétel. Tehát a bliccelő a te pénzeden utazik, még mindig védeni akarod?

Egyébként is, nem kötelező a BKV használata. Lehet járni bicajjal, gyalog. De tegyük fel lenne egy buszod, amivel szállítasz. Gázolaj, javítást, fizetésed miegymás. És amikor azt akarod, hogy az utas fizessen ezért, Ő a jogaira hivatkozva felszáll és ingyen utazik, ekkor is Ő a szegény ember és az a geci aki számonkéri? Ugye, ugye.

Az a baj, hogy ebben az országban a bűnözőknek több a joga, mint az őket számonkérőknek, legyen az bíróság, rendőrség vagy épp BKV ellenőr. És amíg a társadalom nem ítéli el egységesen a bliccelőket - ergó a bűnözők mellé áll - akkor mijogon rójjuk fel a rendőrnek, hogy semmit sem tesznek a bűnözőkkel?

1 komment

Hoztuk a formát

2008.03.10. 08:34 :: dev.null

Szerencsére nem kellett csalódnom az országban, ahogy az várható volt, az igenek elsöprő arányban győztek - vagyis a nemek, mert az igennel nemet szavaztak a jópolgárok.

Szűklátókörben és idiotizmusban mindig is élenjártunk a világban. Azt pedig, hogy mit is jelent ez a három igen (amiből a kórházi napidíjjal egyébként magam sem értek egyet, tehát ott én is az eltörlésre szavaztam volna) nagyon rövid időn belül szembesül majd mindenki. Persze akkor is más lesz a hibás, és a fidesz majd ott is úgy állítja be a dolgot, hogy a kormány tehet mindenről. Sebaj, következő választásnál bizonyára nyernek, és majd megmutathatják mit tudnak: mutogatni az előző kormányra, hogy azért nincs semmi javulás csak szarabb a helyzet, mert a gyurcsánykormány blablabla. Ez az szép, mindig van kire mutogatni.

Azt szeretem ebben az országban, hogy kiszámítható. Minden esetben a legrosszabb utat választjuk!

Szólj hozzá!

Menj szavazni - és szavazz így!

2008.03.07. 23:40 :: dev.null

Én nem megyek el, először is mert tudom, hogy felesleges, másodszor mert máshol élek mint ahol szavaznom kellene, és a franc fog emiatt kavarni.

De most megvan a szuper megoldás, szavazz mókásan, viccesen, írd rá a valós véleményed és töltsd ki érvénytelenül. Az egy igen komoly üzenet lenne, hogy a gyenge részvételi szám mellett irgalmatlanul magas érvénytelen szavazat lenne.

http://index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/oroszvote/

Nem változna semmi, de legalább köznevetség tárgya lenne nemzetközi szinten is ez az egész kutyakomédia, mert az tuti bekerülne a nagy sajtóba, hogy magyarországon a népszavazás gyenge részvétel mellett 50% érvénytelen szavazattal zárult.

Szóval ha elmész szavazni, rajzold tele a lapot!

Szólj hozzá! · 1 trackback

süti beállítások módosítása